Tuesday, February 15, 2011

11.02.11 ~ misha dh 11 bulan.. yeayy

salam..

as usual, aku mesti lambat update pasal progress mitot.. yg tak bestnye on her 11 mos b'day, aku kt cyberjaya, ade inspection.. balik2 tu mica dh tdo.. tp she's like an angel, sbb dia mcm tau2 je mak dia dh balik, dia bangun lantas aku ngan papa nyanyi kat dia..  halal laaa sbb lum kul 12 malam.. kuikuikui.. hadiah?? tggu parcel lagi 2-3 minggu ek... hihhihi

ok lar, cite pasal progress plak..

1. nk masuk 11 bulan ni, paling mengujakan bg aku, sbb mica dh dapat kaki dah.. menapak la dia 10 - 14 tapak.. tp still gigil2 laa.. alhamdullilahh...
2. suke ngk tv.. ari2 ngk kartun.. kalu tukar dia hempas2 badan... aiyoo yo yo... kartun yg mica suke ngk so far upin ipin, dora the explorer ngan mickey mouse clubhouse.
3. dh paham sket2 ape yg org ckp.. suh kiss, dia akan ckp 'muahhh', suh bukak tv, dia akan cari remote then hala ke tv, suh babai, dia akan melambai dgn smoothly compare yg dulu mcm robot.., kalu aku ckp hello, terus cari hphone letak kt telinga smbil ckp. loo looo.. aku ckp no.. dia geleng kepala..(tp still wat gak.. hahha) 
4. dh kenal isi rumah.. aku tnye mane dia, dia pandang papa, mane acu, dia pandang dikda, mane mak, dia pandang mak aku.. mane ayah, dia pandang atuk dia.. kuikuikui
 5. skrg nih suka dok luar.. pantang pintu terbukak..nk suh masuk, kene bersilat dulu...
ni la contohnye.. cari2 dlm bilik2 xde.. rupenye kat luar...
6. nafsu makan makanan sendiri adalah merundum, tp makan makanan org dewasa adalah meningkat sama skali.. nasi lemak pun aku dh bg dah...
7. berat mase 10 bulan adalah 9 kg.. skrg ni tak tau larr

k lar, tu je  update as of now...  tata.. last but not least pic of besday gurl

mama, nk baju baru, baju ni dh nampk pusat - mica ckp.. hihi
p/s - tgh ajar mica cara nk blow.. nnti kn nk tiup lilin birthday cake... hihihi

7 comments:

jaja said...

hepi 11month mica....shomel la your dotter...kiut...

cira said...

tq aunty jaja.. hihi..

jaja , name anak kite same tp x serupa.. :)

Honeysour said...

alololo.. sangat comel la misha awak ni... tarikh lahir sama ngan dani lak tu...

btw, salam perkenalan..:)

oh ye, banyak tul progress misha.. suka tgk...

Cik DinDA said...

mica geram la kat kamu...muah!!muah!!muah!! ishh tgn dia tepis2 mare :)

cira said...

ana - hi... salam kenal... a ah same hari sakit2 tahun lepas.. hikhikhik

pasal progress tu, anak kite dh mcm budak besar, maybe sbb nenek dia yg jaga, berkawan ngan org besar, perangai mcm org besar.. hihi

cira said...

kakak tatik... x baik tau, seb baik sy x cakar ari tu... abes make up.. hihihihihi

Lieya said...

halla halla hallaa... dah nak setahun dah mica nie.... sonot tengokkk