Friday, October 29, 2010

Saya mesti pilihh

hikhikhik.. mcm iklan bank rakyat plak kan..

berbelog walking kul 1 pgi ni amat lah best... xde gangguan.. pas tolong dia wat kira2 utk material kt site..aku merangkap QS dia kee?? alaaa.. senang2 jek kira2 nye pun.. laki aku yg malas nk kire...

so aku pun nk claim gaji.. keje x seberapa..hakhakhak.. tp aku beli utk anak dara aku taww..

sudah ku bosan dgn busha pant.. sudah ade 3 lai.. ingat ari ni nk tambah helai.. tp jmpe legging yg lagi somell... pada aku laa.. poney?? ohh.. poney masih tetap di hati.. poney utk balik kg, g jj tebrau, g jalan2..

yang ni sesuai utk tdo.. tak tau la material dia selesa ke tak.. beli dulu baru tau...

ok laa.. aku dh puji melangit kan.. ni la legging yg aku jmpe then terus oder tu... hhi







comell kan.. so far yg paling murah sy jumpe rm13 kalu 3 - rm36... skali ngan postage dlm rm40.. aku rase berbaloi, kalu nk bandingkan dgn suar tdo kiko yg rege 14.90 @ kadang2 lebih tu.. hihiih..

k la.. tata

Monday, October 25, 2010

Turbo steam ironing

salam..

semalam maaruf bawak aku g jalan2... ayat mcm x penah berjalan.. hikhikhik

mula2 g levis factory outlet giant plentong.. g beli jeans.. lame nye aku x beli jeans..
ingatkan dh turun saiz.. hampess jek... longgar tp x sedap pki bile beli one size below..
pastu mase tggu suar kene potong, kami jalan2 laaa kat dalam tu.. hati aku terpaut ngk booth ni..
turbo steamer..

multi function iron (ironing, dry cleaning, face steaming).. harganye rm98 jek.. katenye kalu x promotion rm198.. plus 1 year warannty, tu yg aku berani beli tu..

salesman tu berjaya menarik perhatian aku, dia wat la demo.. baju yg renyok2 just gentle application needed utk hilangkn renyuk... pastu, kalu gosok sebelah jek.. nnti belah belakang automatik licin... magic kn!!.. ok la untuk aku yg lemah gemalai dalam arena mengosok baju ni.. mula2 aku xpect yg mcm kat shoping2 malll tu.. tp ni pun leeh wat mcm iron steamer, even bentuk dia mcm the real iron..

but.. salah step, berjurai2 la air dia meleleh... flow dia just atas, bawah kiri kaan sajok.. kalu x, meleleh2.. jgn banjir plak bilik aku bile guna iron ni nnti.. hihi...as permulaan, aku kene masukkan air yg panas mendidih sebanyak 5 scoop.. pastu baru bleh top up pki air biase..


salesman yg bersemangat nk tarik perhatian pelanggan.. aku la tu.. hihihi

aku harap, iron ni betul2 leh membantu aku mempercepatkan tugas2 harian aku.. jgn makin menyusahkan sudah la yeee... ye mica yeee...

misha, yg turut same nk fahamkan ape yg salesman tu cakap.. (pkikan tali stroller tu xleh dr bahu.. nnti dia gigit, smpi bertanda pipi.. tu yg a bit pelik tu.. hihi)

tp perjalanan kami x terhenti kat situ, g JJ tebrau plak.. g beli baju bajan mica... apsal la korang suke jual baju budak pompuan yg tomey2 ek... terpakse beli taw,... kekekekkekek

k laa.. tata..

Wednesday, October 20, 2010

Disebalik Misha Nur Humaira

salam..

sudah 7 bulan baru wat entry ini... x releven jek rasenye.. tp aku nk nukilkan di sini as aku nye memories to remember..

ingat lagi, dulu2 mase lum kawen... lum ade bf pun lagi aku sgt suke akan name Khadeeja Sofeya.. bile anak no2 nnti aku angankan name Khadeeja Soraya.. smpi la anak ke 3 aku berangan nk letak name Khadeeja Sohaila... if boy?? x pkir pun... maybe sbb aku sume adik badek gegel kot..

baik punye berangankan kawan2... hikhik..

tp bile dh kawen.. trend name pun dh lain.. mcm2 name yg bermain di benak pikiran.. smpi at last aku lupekan dh sume name2 tu... tp, sebelum tau jantina, maaruf ade cakap, kalu boboy2 dia nk letak Adeef Iskandar.. Iskandar??? x in tul la laki hakak ni.. aku ye kan ajek.. sbb feeling2 mcm gegel...

then scan mmg gegel pun.. mcm2 cerita pasal scan ni.. kelakar pun ade.. 2 bulan berturut2 aku tnye, doktor kate nk tahu lagi 4 bulan jek.. sy tunjukkan.. bergedup jantung aku..

leka punye leka, aku x pkir dh name anak smpi la masuk 8 bulan.. smpi la laki aku tnye, ' dia x xsited pun pasal name baby'.. 'aku baru realise yg bb is coming out very soon..' hihi

start dr ari tu.. banyak name aku proposed.. sume mane gegel.. gile gentle.. x pkir dah name boboy...

name pertama ialah Nur Alya Marissa
(Alya - ketinggian), (Marissa - Seorang yg bersopan santun)..
tpade kawan porum aku xbg .. jaat tau puan aida ni.. dia dh booked utk adik rissa.. tp skrg name dh ubah dah.. dia booked zara amani plak.. muahahahhaha.. aku akur... ngan alya pun haku reject.. kuikuikui

name kedua ialah Qaira Yasmeen
(Qaira - Yang utama), (Yasmeen - Bunga melati)
yg ni,maaruf mmg reject sbb Qaira tu glamer sgt katenyee..Yasmeen plak dekat2 ngan name kawan dia..

name ketiga ialah Amisha Sofea
too bad sbb Amisha xde makne.. sob.. sob.. sob... ngan sofea2 aku reject..

name ke 4.. tetap mengekalkan suku kata misha... ade 3 ejaan..
misha... myiesha.. miesha... humaira
maaruf kenan kat humaira.. so proceed...
then kenan kat spelling misha sbb ade kemelayuannyeee...

so Misha humaira....
(misha - Beautiful, Pretty.), humaira (putih merah-merahan)

so keep name ni smpi laa misha lahir.. time dh bersalin..
mak kate tambah Nur - cahaya kat tgh2..

so jadilah Misha Nur Humaira bte Mohd Maaruf..

sekian... tata...

Tuesday, October 12, 2010

Sweet seven months.

holla..

hepi besday to you..
hepi besday to you..
hepi besday to misha....
hepi besday to you...

muarrhhhh....

batuk jgn la dekat kat misha.. biar la dia sihat mcm biase... sian dia.. kalu dia batuk, dia nanges marah2.. hihi

so far misha dh x demam.. ubat pun dh tinggal sket.. tp byk yg kuar sbnrnye dr yg makan..

ok la, as usual.. nk update report card misha for being sweet 7 months baby...

1. dh master merangkak..
2. dh berdiri (tp kene pegang something la... mcm panjat kusi, panjat papa mama dia, pegang pintu grill)
3, dh explore sume bilik kat umah...
4. dh penah jatuh terlentang sbb xcited berdiri
5. gigi tomey dh tumbuh 2 btg..
6. susah sesgt mkan ubat
7. dh makan bubur.. x suke ikanbilis ok..
8. x suke org pegang idung dia..marah smpi ngamuk2
9. asyik sbut Aaaaaa... nnti mama ajar Bbbb, Cccc plak yeee
10. kalu nangis, sebut mamamamamammamamama.. kadang2 papaaaapapapapapa (kdg2 je.. )
11. berat dh 8.4kg... gud girl.. hihihihi

k la..itu saje...

tata...

Saturday, October 9, 2010

1st time demam

hollaa..

kecian anak dara saye...selasa lepas adalah 1st time kene demam.. selama ni, kalu injection pun x penah demam.. tumbuh gigi pun x demam..

tapi kali ni x tau kenape, bleh demam plak tuan puteri sy ni.. awalnye, dia batuk kokol2 jek.. aku pun bawak dia g klinik england.. smpi2 je same.. mitot la yg berpewarakkan paling sihat... yg lain tu nangiss jek.. tp yg dtg utk amik jab, pas kuar bilik doktor baru nanges..

masuk2 bilik doktor jek, doktor tnye la mcm biase batuk start bile, ade nanges2 tak, tido malam tak, suhu panas tak..pastu doktor check tekak, ade merah2 (sakit tekak la tu), dada ade kahak.. semendang tu plak selsema si kenit ni kuar.. so that tambah lagi satu sakit.. huhhu..

doktor suruh measure suhu badan misha waktu malam..

balik2 tu... OMG.!!!. mitot betul2 demam..

nk bg ubat punye la susah.. bagi muntah..bagi muntah.. mak aku surrender xmo bg.. aku la kene bg... aku la.. mak dia kann... aku tekad jek .. bagi cara paksa.. muntah gak.. tp at least dh bg kan... kene la jeling sedas dua dr anak sendiri... huhuhu..

aku nekad kene bg jgk, sbb aku ade bace2 blog mummy2 lain, kesian ngk anak nangis makan ubat, so diorg stop.. then anak kembali demam smpi admitted.. takut ok.. x sanggup aku jahh..

tp smpi ari ni, misha still dedar2.. get well soon my dear mitot..



tp gmbar ni mcm xdemam plak.. hihihi

tata

Tuesday, October 5, 2010

Ade sebuah kisah...

salam...

ade sebuah kisah budak tecik yg suke berjalan.. pg td, dia mengaruk2 nk suh dukung.. oleh sebab itu, mamanye telah menukarkan baju baru supaya budak tecik ini diam dan tak ngaruk2 lagik.. sebelum tggu mak nye yg 'agak' lambat nk bersiap.. hihhi

tibe2.... lepas siapkan... patut la diam.. rupe2nye........

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

betul2 nk tau nk nape.. hihhi..
rupe2nye anak dara ni dh ketiduran...

my sleeping beauty .. hihihi

heram taww mama, nape misha tdo.. slalunye girang mcm ini.. hihihihi

lihat tu, papa jeling2 sbb nk g jalan pun sempt nk snap gmbar...

k la.. tata..

Monday, October 4, 2010

Berdiri??

salam..

last wiks, misha start nk berdiri... last wikend gak la aku nampak dia berdiri sendiri (maksud aku, berdiri smpi pegang sofa, bukan lepas tgn taww..)

last wiks gak la depan mata aku sendiri misha terlentang... bad mommy..

ceritanye mcm ni, aku nk g wat susu, pegi jap, smpi dpr nengok misha dh berdiri kegirangan smbil ngk aku.... pastu lepaskan tgn sebelah.. bile aku berlari kat dia smbil jerit mishaaaa...
terus dia double girang.. ala2 nk melonjak2 kan badan terus hilang balance.. terus terlentang...

nangissss menjerit2.... bile upas susu terus diam.. tp masih teresak2.. kene enjet pun x nangis mcm tu... sian...

pasni aku pastikan misha x sorang2 kat ruang tamu.. selalunye aku dukung dia mase wat susu... semalam x wat plak.. hrmm.. nk jadi kan...


pasni xmo panjant2 sendiri ek...
lagi satu cerita, last 2 wiks gak la aku noticed yg misha dh tumbuh gigi.. last wik tumbuh lagi sebatang.. total ade 2 batang.. aku sudah berangan nk beli berus gigi utk dia..muahahhaha

mula2 senyum jek bile nk amik gmbar.
bile nk ngk gigi, terus sedey... mama pakse sket2 jek... jaat kan mama.. hihi
k laaa... tata...
p/s - aku kene update checklist barang2 baby.. xcited nk beli2kn utk anak angah.. kalu boboy harus la beli short pant ngan kemeja kotak2... hihihihihi