Thursday, April 22, 2010

Confinement

salam...

11/03/10 ~ 23/03/10

Alhamdulillahh.. diam x diam ari ni dh 44 hari aku berpantang..maksudnye dh 44 ari aku wat mende2 yg totally lain dlm hidup aku sebelum2 ni.. dh 44 ari aku berbengkung.. dh 44 ari menu aku adalah sgt limited (tp dlm minggu2 last ni, mak ade bg aku kelonggaran kat aku.. hehe).. dh 44 ari aku x kuar rumah tanpa sebab yg munasabah.. dah 44 ari aku menetap kat umah mak aku.. yeayy!!..
Ape pun yg paling best skali dh 44 ari aku ade misha.. dh 44 ari aku + maaruf + family aku menatap wajah amanah Allah swt ini... dh 44 ari kami bergelar mama+papa+wan+atuk+mak su +mak ngah...dh 44 ari aku melayan karenah anak aku ni.. sgt best perasaan tu..


Ni misha mase baru lahir..

20 hours old


19 hari


27 hari


40 ari (botakk sudaa)

ape2 pun.. yg paling penting dh 44 ari mak jaga aku + misha..x penah aku dgr mak mengeluh kalu dia penat even aku tauu mak penat.. kalu aku risau, mak cerita pun bgtau pengalaman berpantang dia..
mak jaga aku mcm tuan putri.. aku x yah wat keje sgt pun.. smpai la abes pantang..
mak gilir2 bgn pagi2 ngan aku.. kadang2 dia temankan aku susukan misha..
skrg dh abes pantang, maaruf dh ajak misha balik.. eleh.. sbnrnyee nk ajak aku kan.. hheehe..
mak tentunye org yg paling sedey... aku pun sedey nk balik umah..sob.. sob.. sob...
makk kak long sayanngg mak terlalu banyakk...

Urutan Baby

salam..

nk share teknik2 urutan utk baby.. nk wat kat misha la esok.. :)

Dodoi Cik Misha

salammm..

ni la lagu yg slalu aku nyanyi tuk tdokan misha..maaruf pun dh nyanyi mcm ni.. actuaally papa yg wat dulu.. tp aku ubah lyrics pendodoi asal.. ehehhe

dodoi cik misha
lailaahaillallahh.. muhamadhorasurullah...
lailaahaillallahh.. muhamadhorasurullah...

tido misha, tido.. tido..
mama sayang - sayang misha..
tido misha, tido.. tido..
misha budak-budak baik....

lailaahaillallahh.. muhamadhorasurullah...
lailaahaillallahh.. muhamadhorasurullah...

oh misha nur humaira..
misha comel.. cantik.. baik..
oh misha.. misha.. misha...
jangan nangess.. jgn nangess..

nyanyi punya nyanyi smpai la dia tdo.. mcm ni..


opss.. ni edisi ade rambut...edisi botak x jmpe plakk.. papa dia ckp budak gondol.. manyaakkk jahat punye bapak...

aku ulang banyak kali pun kadang2 lum tentu dia tdo.. hehehhee

misha skrg tdo siang.. malam berjagaaa.. smpai subuh.. aisshh... mcmane la nnti mase keje.. hopefully misha dh tukar time tdo dia..

* best la jadi mak ni..

Sunday, April 11, 2010

Happy 1st monthsary

salam..

ape kejadahnye aku update blog pagi2 buta ni, ala2 blogger tegar sajok.. hehe..
actually baru pas susukan misha.. then semalam do x tutup laptop..

misha ari ni dh turned to 1 bulan.. yeayyy!! alhamdulillahh..
jap lagi kite g klinik cucuk ye syg.. xmo nangis2 tauuuuu.. misha budak baik...

kejap je mase berlalu... dgn ini secara rasminye aku ade sebulan jek mase for cuti2.. huhu...

progress at 1 month:
1. dh boleh senyum
2. dh pandang bile namanye dipanggil.. (actually, dia pandang sbb bising kot.. hehe)
3. susu every 2 hours..
4. dh senget2 kan badan almost 90 degrees plus dh pandai menunjal2
5. dh pandai pakse2 suh angkat..tp blum tahap kritikal.. bile xdee sape layan, dia baik balik
6. paling x tahan bile dia poo poo, xmo pki pampers yg dh ade 'hasil' tu, kene tukar kadang2 smpai 5-6 pampes at one session..so kami decide beli pampes murah utk her so called 'jamban' pampes.. hehe..lagi kronik anak aku ni, tukar pampes baru kentut + 'wat hasil' if x tukar, x kuar poo poo dia.. xpe la cyg, asalkan x sakit perut ye.. muarhh
7. at pes minum susu S26 gold.. tp dia sembelit.. siannn ok... aku nk nangisss ngk..pastu tukar susu enfa.. but still, misha need my susu utk dia tdo. :)
8. isap jari satu kemestian, kalu nk susu, mulut dia bunyik2...

membesar dgn sihat ye sayang.. mama x sabar nk ngk pipi misha bam bam... mama x sabar nk bawak misha g JJ.. hihihi

opss.. misha got these on her 1st month besday.. dpt adiah lagik.. ehhehe


tq to suriya, ibu razin, yong, kak izan... :)

k la... nk tdo.. tata...

Tuesday, April 6, 2010

Thank you..

salaam...

ziarah menziarah ni mmg mcm perkara harus klu ade newborn bb xspecially if yg bersalin tu besfren, opismate, jiran, sedara mara @ ipar duai..kalu dulu aku g umah org, ngk bb.. tp aku jarang amik + dukung sbb aku ngk bb ni kecik sgt.. fragile sgt.. tp skrg bile dh ade misha ni aku dh okeyyy... no more takut2.. yo lahhh anak sendiri.. hehehe

kalu dulu, aku sesibuk g ngk org.. pastu pening nk beli ape.. end up mesti bli bju.. kdg2 set tilam..pling slalu bagi duit sajokk... hehe..

aku + misha pun x terkecuali dr kunjungan2 itu.. sgt happy bile ade org dtg ngk kite, terus act mcm x sakit.. tp 4-5 ari pas bersalin tu mmg menyenggau rasenye bile nk duduk lame2.. hehehe

syukur, murah rezeki misha, dpt mcm2 adiah yg aku x terpkir dpt pun ade.. best sgt, ngk adiah2 misha..rase cam misha sgt welcomed ke dunia ini... :)

sy sgt happy once bgn tdo, ada baby kat sebelah.. kadang2 tgh tdo, kadang2 tgh standby nk melalak sbb lapar... sgt heaven perasaan itu... TERBAIKKK....

baby ni la misha saye.... muarrhhhh..

ok, back to da topic, aku nk wish zillionnnn thank you pada yg sudi dtg visit sy + misha... also tq for the token toooo... :)

adiah2 ni, misha received since dia 8 bulan dlm perut mama..murah rezeki misha.. :)
tq to lin, kak lin (kakak angkat.. hehehe), kak ngah + pak ngah misha to be.. heheh


tq to maria, kawan papa, faiz, kak nurul

tq to zaiyana, za, at (bp tu mama nyeee.. :) )

tq to kamaliza.. actually ade 2-3 lai baju lgi org bg, tp sempat nk snap.. nnti snap mase misha dh pki laaa

tq to QASHE dept, geng surau, ngan yati...


tq to kak aii & zaii..
misha said : tq sume yg bg adiah ngan duet2 kt misha....nnti raye bg lagik... (ni mama ckp..ekekeke )

ni mama + papa yg adiahkn kt misha since lg ahad ni misha dh 1 bulan... tp misha refused to duduk dlm ni... nape cyg.. tecik lg eh... nnti kite naik lg eh syg..

k la.. nk ngk misha tdo... heheh..