Friday, December 31, 2010

Selamat tinggal 2010

salam...

Hari ni 31hb december.. cepat nya masa berlalu...usia semakin lanjut...banyak yang aku belajar tahun ni.. a few big changes berlaku dlm hidup dan keluarga aku.. kami masih lagi berada di muka bumi Allah swt.. menghirup udara segar, mencari rezeki yg halal, cukup makan pakai, sederhana tetapi bahagia.. Alhamdullilah...

Januari
Masih lagi memboyot membawa perut mengukur shopping2 mall kat Jb ni.. Masih lagi tak decide nk bersalin kat mane..Masih lagi x lalu makan..

Februari
Makin dekat hari bersalin, makin takut.. Lebih2 lagi, bile dgr kawan2 seperjuangan dh deliver awal.. terus aku feeling2 nk beranak gak.. haha..Tp aku masih lagi kerja macam biasa.. Ramai opismate cakap aku gigih... turun naik tangga kat site.. nnti aku mudah bersalin.. alhamdullilahhh.. :)
aku la mak2 preggy yg jarang mc.. hihihi...2 hari je.. sepanjang 9 bulan...

March
Hari yg sgt dinanti2kan kian menghampir..Akhirnye, seperti yg telah ditakdirkan olehNya, lahirlah anak dara aku tu 7 hari awal dr due date.. Alhamdullilah.. Sihat kami anak beranak.. Misha lahir secara normal tp with epidural.. hihi.. bukaan cepat, aku rase sakit kejap... everything went well.. syukurr.. ops.. lupa nk cerita, last2 laki aku decide suh aku lahirkan misha kat private.. thx yayang... :)

Maka bermula lah hidup berpantang selama 44 hari..

April
Berpantang di rumah mak.. mak jaga aku mcm tuan puteri.. thx mak.. luv u sooooooooooooo much.. hidup berubah.... bukan aku sorang, tp suma org.. kehadiran misha memberi impak besar dlm hidup kami.. dh lame xde baby dalam rumah... skrg ni, x ngk tv pun xpe... ngk misha... misha.. misha... untung misha..

Dalam bulan2 ni gak la, berat aku turun.. berasa kurus sekejap.. muahahaha

May
My MIL, passed away... misha baru 2mos ++.. aku baru naik keje... tp alhamdullilah, aku dh penah bawak misha jmpe dia 2 kali sebelum mak pergi.. (mase dlm pantang ngan lepas hari)...masa ni, aku mmg memainkan peranan penting utk menenteramkan maaruf.. dia sgt2 sedih... terasa kehilangan yang amat dalam... aku pun sama.. tp to be honest mungkin tak sama mcm kakak2 ipar aku yg lain, sbb aku baru bersamanya kurang less than 1 year..

semoga mak berada dikalangan org2 yang beriman... amin...

June
Siaran ESPN, mmg jadi peneman aku sepanjang bulan ni.. misha jenis x tdo malam.. pukul 11, baru bangun tdo.. smpi kul 4-5 pagi... secara automatik, aku jadi peminat setia World cup 2010 la larr gamaknya.. hihi

July
Dia wat keputusan nk resign.. bukan sekali dia ckp mcm ni, dh abes air mata aku berderai, dia tekad.. kali ni mmg sgt tekad.. tekad nk buat ape yg dia kejar.. apa yang dia idamakn.. nk berniaga.. nk berkerja sendiri...OMG, dugaan apakah ini... dia yakinkan aku yg dia boleh.. dia cuma nk aku support.. that's all that he want me to do..

speechless n crying.. at da same time keep praying that he do the right decision.. aminn...

dalam masa yg same, owner suh pindah sbb dia nk masuk.. menjajau carik umah... alhamdullilah, jmpe..

August
Ramadhan datang lagi, maaruf start meniaga air kat pasar ramadhan... aku tau dia penat, nampak sgt dia penat.. tp dia gumbira.. pendapatan x banyak.. alhamdullilah ade gaji... tp aku nampak dia puass...

smilee... :)

September..
Raya bersama misha...

October
Allhamdullilah, ade rezeki yg ditentukan utk kami olehNya.. syukurrrr.... :)

Dan gaji aku pun naik sket.. sbb ade salary adjustment.. oklahh, leh beli menan mishaaa.. aitt, asyik2 mishaaa jekkkk... hihihihi

November
Papa, bertungkus lumus menyiapkan kerja2 yg diberi.. Penat tp nampak hasil.. :)

December
1st time bawak misha g kl... pastu baru2 ni bawak lagi g aquaria n klcc.. shopping utk misha lagik.. aku dpt baju aquaria, tp x muatt... mencikkk... ehhh tipu larr, aku dapat tudung ariani platinum laaaa...

Bulan ni gak papa baik hati sedekah kat aku, henphone baru... thx yayang..

itu lar pusingan hidup aku selama 12 buln dlm year 2010... sgt manis, suka, masam, sedey, gembira, dan bahagia... alhamdullilahhh...

harapan 2011
semoga tahun 2011 nnti, kehidupan kami akan lebih diberkati, dimurahkan rezeki, dipanjangkan umo dan diberi kesihatan yang baik lagi.. aminn....

with luv, mama misha

No comments: