Sunday, December 12, 2010

Penjimatan akhir tahun

salam..

selalunye org decide nk shopping akhir tahun sbb misim YES (yes end sale).. tp aku lancarkan kempen no shopping dlm bulan ni.. kenape mcm tu yek?? 

sbnrnye just affected utk online shopping aje.. hihi..skrg ni aku rase mcm sedikit hampa laa nk shopping online.. ade a few baju mica yg aku order x same as expected.. ye aku tau, online shopping not for da fussy buyer.. tp cuba la bayangkan kalu baju yg aku order tu, same saiz, from same seller, same brand... tp yg aku received baju yg senang memeri, leher melebar sekali basuh, hujung lengan ngan seluar labuh smpi terkeluar.. huhu.. aku yg saiz setahun (mase beli anak umo 6 bulan).. bile pki persis saiz budak 3 bulan.. frust.. frust.. tp aku buyer yg baik hati, xde pun call inform yg barang indah kabar dr rupe..penah gak beli sandal mica, x same sgt dr gambar.. tu x kire plak, yg aku order saiz lain, dia tukar saiz lain, ade lagi satu tu sebulan baru dpt barang..

yg sebulan baru dpt barang tu, kalu boleh aku xnk berurusan ngan dia lagi.. susah hati aku, barang x dapat2.. laki aku pun tnye2, sbb dia yg bank in.. hhu.. sadisnye, ari tu dia sms, offer satu barang yg aku penah tnye2 tp xde stock.. aku ckp xmo, dia leh ckp, kalu aku bayar separuh pun xpe.. aku ckp, xpe larrr.. dia ckp, deposit aku nnti leh dia pki utk beli beg pack..huhuhu... ari tu awak dh buat sy mcm tu, so sy agak serik nk order lagik... pastu awak cerita kat kawan saya pasal sy kan.. awak ingt saye x bace ke sms tu... semuanye sy bace larr... kawan sy pun kenal sy, dia tau sy mcm mane, x yah la nk mengadu domba ngan kawan sy tu.. sian dia behabis kredit nk reply sms awak ni...sedikit pun x mencalarkn kepercayaan kawan sy pada saye.. cume sy x tak abes pkir, nape la awak rajin sgt nk sms kawan sy cerita cronologi jual beli kite yee.. luckly sy x delete lagi sms sy yg sebulan lepas, dpt la kawan sy tu bace.. serik2..even awak antar smpi opis sy, tp awak dh cerita  kat kawan sy, not nice la.. dh lar cite tu cam kurang betul.. as customer sy rase sy x salah.. lagipun sejarah sy as online shopper, mmg xde track record bruk pun.. so seboleh2nye sy xmo berurus niaga ngan awak lagi...sy ni kire baik tau, x camm marah2, minta pulang duit... kalu la awak dpt customer lain, agaknye dia nk publish name awak kat fb or belog or forum.. huhuhuhu

ok lah, tutup cerita pasal awak...

lagi satu sbb, sbb aku nk berjimat.... bayangkan, kalu 1 -2 mesti ade je mende nk beli.. offline lagi.. bankrup la macik ni.. kalu rm70 setiap kali bank in.. kalu 10x dh rm700... kalu laki aku bukak cite, ni la yg dia sebut dulu.. asyik ckp xde duit.. ni la pegi duit2nyeee.. ke alam maya... hihihi

so skrg ni... aku x bukak pun belog2 online mahupun fb yg tawarkan baby clothes.. hihhihi.. tp aku ade kenan skirt tutu from bb gap.. maaruf suh aku bid kat ebay.. tu online x ek... hrmmmm....

k la, harap aku berjaya.. kepada sume seller, sy akan berurusan seperti biase tahun depan.. see yaa!!

with luv, mama misha

No comments: