Thursday, November 18, 2010

Makan, Masakan, Makanan

salam..

td g check up misha.. rajin tul aku, just check sket2 jek.. belek2 sket.. ok leh balik.. lagipun misi tu kawan aku.. nk lagi dekat lagi jiran sebelah umah aku merangkap share dapur ngan aku.. cube parapet wall yg memisahkan kami.. kalu x tutup pintu la... hihihi

tq so much (aku tatut nk letak name sbb nnti takut org ckp, kawan aku ni x effisyen.. kekeke).. banyak tolong aku since mase ngandung lagik.. banyak melancarkan masa aku.. aku x perlu tggu beratur amik que nk check 2-3 org misi... org lain dr pg smpi tghari.. (mebi).. aku dlm 1/2 settle... maarup kate, aku patut minta maap kat sume yg menunggu sambil jeling2 jam tu.. sorrryyyy uollls...

smpi la misha enjet pun.. kejap jee prosess nye.. syukur sgt2.. sbb tu la i'm keep going to check up @ KK.. hihi.. tp aku pasrah sbb bersalin kat swasta... sbb aku takut layanan doktor kat sane..

nk dijadikan cite nk makin best.. due date dia beza 2 minggu gak ngan aku.. tp bb aku kuar awal, bb dia over due.. jadila misha tua 2 hari dr dia... pastu mase misha kene kuning, aku kene g KK.. amik darah.. mase ni dia ade suh refer kawan dia.. tp aku segan... so aku pun tggu mcm org2 lain. baru aku tau perasaan menunggu tu mcm mane... ngan bawah aku ni berdenyut2..

smpi aku ckp ngan misha, chaa, mase cha dlm perut, mama senang lenang je g check up  xsmpi 1/2jam.. mase tu mama pun xde la rase sakit.. skrg ni, mase cha dh ade plak.. tgh dlm pantang, turn mama plak kene menunggu.... xpe laa.. demi kasih sayang mama pada kamu nak..

smpi 5x g amik darah... tp aku bersyukur misha x banyak kerenak.. diam je mase g klinik ngan spital (sbb mase tu sabtu).. kene g spital plak as pesakit luar.. 1st time aku g GH.. aku cakap lagi ngan misha, cha, dapat gak mama berasa g GH even utk amik darah kat kaki cha...
perasaan mase ngk amik darah tu.. sangat sayu... sgt2... tp xpee.. sume dh berlalu.. misha dh jadi budak yg sihat dan mengagumkan (pd mama laa.. hhihi)

ok la... berbalik pada makanan yg dh leh misha makan.. kawan aku ckp.. misha dh leh makan sotong, udang, ketam, roti, telur... banyak dahhh... chett, mengkaji mcm dh master... tp baru pas degree jek rupenyee.. kekek

balik td aku bg roti gardiner, amazing!! misha rileks je kunyah2 pastu telan.. mak aku suruh bg besar sket godang kuku ibu jari.. dia telan gak x tercekik pun.. happy nye.. dh tambah lagi, variasi breakfast misha... mama suke!!

k, la.. x sabar nk tggu wikend, nk g pasar beli sotong utk mishaa..
tata

with luv, mama misha

1 comment:

LUTH ^_^ LUNA said...

gigih ek ko discover apa yg misha bleh mkn.. aku hentam je...aku mkn mihun dia mkn juga. dia rs x sedap dia buang so aku stop la bagi mkn...huhu..untung mica...sian aifff...hehe