Wednesday, October 20, 2010

Disebalik Misha Nur Humaira

salam..

sudah 7 bulan baru wat entry ini... x releven jek rasenye.. tp aku nk nukilkan di sini as aku nye memories to remember..

ingat lagi, dulu2 mase lum kawen... lum ade bf pun lagi aku sgt suke akan name Khadeeja Sofeya.. bile anak no2 nnti aku angankan name Khadeeja Soraya.. smpi la anak ke 3 aku berangan nk letak name Khadeeja Sohaila... if boy?? x pkir pun... maybe sbb aku sume adik badek gegel kot..

baik punye berangankan kawan2... hikhik..

tp bile dh kawen.. trend name pun dh lain.. mcm2 name yg bermain di benak pikiran.. smpi at last aku lupekan dh sume name2 tu... tp, sebelum tau jantina, maaruf ade cakap, kalu boboy2 dia nk letak Adeef Iskandar.. Iskandar??? x in tul la laki hakak ni.. aku ye kan ajek.. sbb feeling2 mcm gegel...

then scan mmg gegel pun.. mcm2 cerita pasal scan ni.. kelakar pun ade.. 2 bulan berturut2 aku tnye, doktor kate nk tahu lagi 4 bulan jek.. sy tunjukkan.. bergedup jantung aku..

leka punye leka, aku x pkir dh name anak smpi la masuk 8 bulan.. smpi la laki aku tnye, ' dia x xsited pun pasal name baby'.. 'aku baru realise yg bb is coming out very soon..' hihi

start dr ari tu.. banyak name aku proposed.. sume mane gegel.. gile gentle.. x pkir dah name boboy...

name pertama ialah Nur Alya Marissa
(Alya - ketinggian), (Marissa - Seorang yg bersopan santun)..
tpade kawan porum aku xbg .. jaat tau puan aida ni.. dia dh booked utk adik rissa.. tp skrg name dh ubah dah.. dia booked zara amani plak.. muahahahhaha.. aku akur... ngan alya pun haku reject.. kuikuikui

name kedua ialah Qaira Yasmeen
(Qaira - Yang utama), (Yasmeen - Bunga melati)
yg ni,maaruf mmg reject sbb Qaira tu glamer sgt katenyee..Yasmeen plak dekat2 ngan name kawan dia..

name ketiga ialah Amisha Sofea
too bad sbb Amisha xde makne.. sob.. sob.. sob... ngan sofea2 aku reject..

name ke 4.. tetap mengekalkan suku kata misha... ade 3 ejaan..
misha... myiesha.. miesha... humaira
maaruf kenan kat humaira.. so proceed...
then kenan kat spelling misha sbb ade kemelayuannyeee...

so Misha humaira....
(misha - Beautiful, Pretty.), humaira (putih merah-merahan)

so keep name ni smpi laa misha lahir.. time dh bersalin..
mak kate tambah Nur - cahaya kat tgh2..

so jadilah Misha Nur Humaira bte Mohd Maaruf..

sekian... tata...

3 comments:

LUTH ^_^ LUNA said...

yeyeye mama udate citer pasal mica...bagus2..aku juga x igt bila first aiff tumbuh gigi..beh merangkak..bleh berdiri...rugikan...well aku kan busy mengalah ka rosmah...

cira said...

aku poyooo beli buku ala2 report card tp haram x isi.. hihiihi

Mama Rania said...

wah..
dlu kaka nia nye nenek suh letak nm humairah jugak..
tp mama kaka ttp ngan rania
hihihi