Saturday, October 9, 2010

1st time demam

hollaa..

kecian anak dara saye...selasa lepas adalah 1st time kene demam.. selama ni, kalu injection pun x penah demam.. tumbuh gigi pun x demam..

tapi kali ni x tau kenape, bleh demam plak tuan puteri sy ni.. awalnye, dia batuk kokol2 jek.. aku pun bawak dia g klinik england.. smpi2 je same.. mitot la yg berpewarakkan paling sihat... yg lain tu nangiss jek.. tp yg dtg utk amik jab, pas kuar bilik doktor baru nanges..

masuk2 bilik doktor jek, doktor tnye la mcm biase batuk start bile, ade nanges2 tak, tido malam tak, suhu panas tak..pastu doktor check tekak, ade merah2 (sakit tekak la tu), dada ade kahak.. semendang tu plak selsema si kenit ni kuar.. so that tambah lagi satu sakit.. huhhu..

doktor suruh measure suhu badan misha waktu malam..

balik2 tu... OMG.!!!. mitot betul2 demam..

nk bg ubat punye la susah.. bagi muntah..bagi muntah.. mak aku surrender xmo bg.. aku la kene bg... aku la.. mak dia kann... aku tekad jek .. bagi cara paksa.. muntah gak.. tp at least dh bg kan... kene la jeling sedas dua dr anak sendiri... huhuhu..

aku nekad kene bg jgk, sbb aku ade bace2 blog mummy2 lain, kesian ngk anak nangis makan ubat, so diorg stop.. then anak kembali demam smpi admitted.. takut ok.. x sanggup aku jahh..

tp smpi ari ni, misha still dedar2.. get well soon my dear mitot..



tp gmbar ni mcm xdemam plak.. hihihi

tata

1 comment:

Zulianawati said...

cepat sembuh yer adek mica, kaka putri pon demam, batuk dan flu, mana taknya g kenduri semua org cium dia, gomol2, balik2 terus berhingus..batuk2 dan bdn pns..so macik taw la ank macik tu sensitif sgt.