Thursday, September 16, 2010

6 tahun kecik

salam..

As of ari ni genapla anak dara ku berusia 6 bulan 4 ari.. Alhamdullilah, progress dia agak leh membanggakan.. same mcm baby2 yg lain la... biase la kan, mommy2 ni, bile org 'anak ko dh pandai ape'.. if anak tu dh reti wat,dgn rela hati kite bgtau.. hihhihi

ok la.. nk cite pasal misha dh 'pandai' ape @ 6 months..

1. dh reti kedepan.. cabaran tul utk hari raya ni.. hihi
2. dh start makan solid food mase 5 bulan lg.. now dh ade lesen penuh nak makan bubur nasik.. tp sian dia, x penah rase lagi sbb sibuk beraya... hihi
3. poo poo mmg dh pandai sendiri dah.. yeay... save duit pempes berak tau... jgn la korang terkejut, anak aku kn mmg berak gune pempes lain,skrg dh tak.. tp for daily use, mmg masih perlukan khidmat tenaga poko2 tu..
4. ngamuk when nobody dekat2 ngan dia.. nk ade org yg layan2 dia..
5. makin pendiam.. kalu bgn tdo tetibe dh dekat meja makan... (skrg aku dh tdo bawah...).. pendiam as long as kite ade dekat2 dia laa...
6. dlm pendiam2 tu, dia suke senyum.. pantang org panggil name or agah2.. sure senyum smpi nampak gusi.. cik mahmud dia ckp, peramah budaknye.. hihi.. misha leh ketawa mengekek ngan dikda jek.. one n only.. jeles mama tau.. ape la ilmu mak cu pki tu.. hihihihi
7. dh merangkak 4-5 tapak.. i think by end of this months dh master merangkak kot..
8. suke luruskan kaki mase merangkak.. dh mcm nk berdiri... seram mama taw...
9. berat badan sudah mula tidak naik secara mendadak.. ari tu cume naik 300g jek,.. so now dh jd 8.2kg dh.. gud gurl... muaaarrhhhh...
10. pegang botol mmg dh master seawal 3 bulan lagik... tp sbb berat, aku pegangkn gak.. tp bile masuk 5 bulan mmg dia pegang sendiri dah... rajin anak mama... hihihi

k la... tu je la dulu.. till then... :)

No comments: