Friday, July 23, 2010

Mixed Emotion

salam..

dh pukul 2 lebey tp mat aku x ngantuk.. mcm2 aku pkir.. mcmane la kehidupan kami lepas ni...
straight to da point pas dia resign.. buntuu nyeee... ramai yg terperanjat ngn keputusan maaruf.. ramai juga yg tnye reaksi aku...

aku...
hati aku separuh rela... yerppp... masih separuh rela..

my emotion - risau, gusar, buntu, sangsi .. etc.. etc

Antara soalan bertubi2 org terhadap aku..

'camane ira leh setuju'

'sape yg influence asben ira go for resign.. nape x amik cuti tanpa gaji dulu'

'dia dh ade bisnes ke nk berenti ni'

'ape perasaan ira'

'nape x halang?'

'berani nye diaa..'

'sayang dh tetap, kene gomen plak tu, beribu2 org yg apply x dpt, dia senang2 nk resign.. '

'dia dh pikir panjang ke?'

'nekadnye asben ko, sedangkan dh ade family yg dia nk tanggung'

'haaa.. resign??? sayang nye.... '

'resign nk wat? (jual ***** - aku menjawab), leh survive ke?'

Cukupla soalan2 tu.. actually banyak lagi tp aku ignore jek.. mende pun dh jadi... kalu korang tau hati aku, mesti korang x sampi hati nk tnye kan... tp aku percaya, rezeki ade kat mane2... rezeki dtgnye dr Allah swt.. insyaAllah imbuhan yg setimpal akan diberi utk org yg berusaha.. aminn...
~ okieesss.... start dr post ni.. aku nk think positive.. always positive...
k laa.. tata... jeles ngk asben ngan mica tdo... mica tdo siap tonggeng2... hikhikhik

No comments: