Monday, July 12, 2010

Main masak-masak

salamm..

skrg ni sy mmg dh rajin ke dapur.. asyik terpkir2 nk masak ape utk dinner.. seronok rupenye bile ape yg kite masak dipuji suami... seronok mcm dpt hp baru.. hakhakhakk...

sy akui yg progress masak2 sy x leh wat kan org yg bace ni teruja.. cukup la laki ai jek teruja.. huhu

dh 2 minggu ni kami x makan luarr tau... pes time masak kritikn pedan sepedas asam pedas yg sdg aku masak time tu.. sedey k.. laki aku ckp asam pedas aku tahap x leh makan punye... dia pun modified masakan aku.. ade gak la adegan nanges2.. hahaha... kaji punye kaji rupenye aku x blend skali dgn belacan.. aiyoo.. tu laaaa.. sape suruh mlas g dapurr... tu cerita 2 minggu lepas laa.. tp till ari ni aku x tru balik lauk asam pedas tu.. hikhikhik..

kagum k, kentang, bawang abes dlm mase 2 minggu ni.. beras pun nampak susut.. hahahha

skrg ni dh ok sket... dia xde la komen2 sgt.. sup aku dh leh membanggankan diri sendiri dh.. dia dh ckp sedap... aku try masak kari, sambal, masak sos tiram, butter prawn, masal sambal sardin, tumis2 sayur.... ape ntah lagii.. lupe daaa...

tp.. yg x best nye berat kami laki bini naik 2kg.. 2 minggu masak ni... adoii yaii... laki aku pun dh arahkan aku supaya x masak nasi start esok.. so that, aku kene la develop skills masak sup aku secara melantun2.. supaya dia x bring makan sup jek tiap2 ari...also tiap hari shayang,.... kekekkeke

k laa.. nk tdoo dah...

* aku ni kejap sy, kejap aku... hentam sajalahhhh... hikhikhikk

salammmm.....

No comments: