Saturday, May 1, 2010

Misha 1st Jalan2 with Papa

salam...

today kn labour day.. so aku ajak laki aku g jalan2 bawak misha for da 1st time.. before this ade kuar ber3 tp g klinik or balik kg..

dgn tersengih2 kambing aku siapkan misha.. singgah umah en. man antar baju utk majlis angah, then heading to JJ bukit indah..x g tebrau sbb nk balik kg kul 5 nnti..

smpai JJ, misha jd lemas.. dia ngk2 keliling.. sian dia.. muka dia mcm takut... jgn takut syg mama ade...mula2 g branded outlet, ade gown yg berkenan, tp konon2nye nk makan dulu..g sume tempat full house.. i was likeee.. panaassss, lemaasss, lenguh sket je, maklumlah aku rase aku jek yg x pki stroller then bawak newborn.. hehee...today my misha turned to 52 days old...

tp bile dh rimas semacam.. maaruf ajak aku balik.. aku pun dgn baik hati setuju nak balik. yelah.. aku x sampai hati ngk misha mcm tu.. dia nk tdo.. tp suasana bingit... memula, nk naik atas, ngk sales kat baby dept...semuanye ke lauttt..

balik tu singgah kedai jual barang baby.. saje nk ngk2 stroller idaman.. pastu ngk stroller idaman misha mase dia dlm perut.. muahhahhaa.. (stroller idaman mama).. ade sales 30%.. tp tu last stock.. memula aku xmau sbb dh ade stroller idaman yg baru.. tp rege dia mahal banyak dr stroller yg depan mata aku ni... aku try letak misha, pastu dia bleh senyum2.. aku assume dia suke sgt2.. terus aku pun suke.. tp aku agak, dia sbnrnyee legaa sbb aku x peluk2/kepit2 dia lagi.. heheh.. pas bayar teruss terus letak dia atas tu.. terus dia tdo.. since aku g makan pizza kat kedai sebelah..

sorry misha, mama bawak misha g tempat yg ramai giloss org, pastu buat misha x selesa.. mama peluk2/kepit2 smpi misha x selesa nk mengeliat.. now misha dh ade kete sorong.. bleh la mama sorong misha ke mana sajee.... suke sgt.. aku + maaruf rase berbaloi dgt dpt beli kete sorong tu sbb bleh recline smpai baring.. bleh pki smpai misha berat lebey kurang 25kg.. tp ade color grey jek.. xpe la mica cayang, nnti kot2 adik mica boboy, dia x malu la nk naik stroller grey kaannn cyg...

layan gmbar misha dlm kete sorong..

hati sape yg luruh bile ngk anak, terus posing bile masuk dlm kete sorong nih once namanya dipanggil2..mama + papa syg mica..muarrrhhhhh

No comments: