Thursday, February 26, 2009

jalan2 cari makan.

salam..

this time round, sy x nk cite pasal kawen.. tp nk cite pasal makanan2 yg slalu kami makan bersama..

~~ hobi sy suka amik gmbar makanan.. sgt suke.. skrg dia dh x kesah dh.. siap ingtkan sy.. amik gambar dulu.karang kalu org dh makan dia marah.. hehehe

antara yg slalu makan..

kfc..
Photobucket
Photobucket

ni plak 1st dia bawak pas dia makan2 ngan kawan2 dia..
sizzling grillstone
Photobucket
Photobucket

ni plak mase kat Pinggiran Bayu, sebelah futsal court (tmn u)
Photobucket
Photobucket

mc d.. (tp skrg dh boikot.. ade gak g skali.. :P)
Photobucket
Photobucket

sizzling mee kat giant.. tp skrg kat JJ bukit indah pun dh ade tp x sesedap ngan semurah giant tampoi..
Photobucket

sup makcik... uwwaa.. aku mmg addicted ngan sup makcik ni.. memula dia bawak aku, xdela rase sgt.. skrg aku plak yg majuk kalu xdpt g.. heheh tp aku amik sup daging laa..ni dia punye..
Photobucket

secret recipe..
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

old town (skrg dh x sukee)
Photobucket

mee bandung kat mama lyn mutiara rini..
Photobucket

ni je la dulu antara gambar2 makanan yg pernah sy ngan dia makan sesame.. ade banyak lagi.. tp x jmpe mane gambar...
~ tq dia bawak org g tempat makan yg best2..
~ tq mak masakkan kak long makanan yg super lazat smpai kak long sihat cam ni... :P (off topic plak. )
k la.. cam penuh dh satu pages ngan food photos... hhehe..

till then..

Wednesday, February 25, 2009

92 days to go..

salam..

diam tak diam lagi 92 ari lagi sy nk get married..
perasaan?? skrg ni th xcited modified draft kad kawen.. hehe

a few things yg sy kene follow up utk bulan March ni adalah seperti berikut:
~ kene follow up ngan kak nor , bayar lagi staged payment
~ kene antar baju nikah kat kak ima, danga bay
~ kene ready duet kad kawen since kad kawen tu bakal siap dlm bulan 3..(tgh pkir2 cam ne nk amik, nk COD @ courier..)
~ kene follow up dgn akak aleen, yg wat kan bunga telur stokin tu.. bayar balance as i said to be collected by end of March.. (juga memikirkan cam ne nk amik ni.. atau same2 date amik kad.. gud idea!!.. tp pade dia mesti idea yg memenatkan.. hehe)
~ kene siapkan door gift utk kawan2.. as i scheduled nk siapkan in february.. hua hua hua..
~ proceed dgn door gift belah dia..
~ standby idea2 utk reben kat kad tu since dia dh bagu idea bernas suruh buat holes..
~ mula2 print name2 kawan2 yg dh ade alamat.. (tp bulan 4 pun bleh ni.. hehe)
~ sampul gift utk kendarat..

rasenye ni je kot dlu.. cam manyak jek..tp nk jd panten baru kene la berkorban masa, tenaga ngan duit sket... :)

insyaAllah.. mase depan yg cerah kan jd milik kita.. :)

k la..
babai....

Wednesday, February 18, 2009

The Hantaran - part 2

salam..

ari ni sy nk update pasal hantaran2 yg dh dibeli ngan ade sket2 changes on list..

dia ----> ira
1. sirih junjung
2. cheque
3. mas kawen + rantai/gelang (salah satu)
4. handbag + kasut
5. perfume
6. cake
7. coklat + gula2
8. fruits
9. al-quran + box/rehal

ade perubahan sket.. dia dgn relanye nk bg 11 dulang gak.. since 2 lagi tu dh bawak base time nikah... yippie.. :)

tambahan tu...
10. kain baju kurung
11. camera sony pink.. nk camera diaaa...

ira ----> dia
1. sirih junjung
2. cake
3. cup cakes
4. potpourri
5. kemeja + slack
6. kasut + stokin
7. wallet + belt
8. after shave product
9. fruits
10.coklat + gula2
11. jam

yg Bold tu barang2 yg dh disimpan rapi dlm almari.. tp tetiap mggu check takut masuk lipass... hehee..

Tuesday, February 17, 2009

Door gift update

salam..

ni entry ke 3 ari ni...

this time sy nk update door gift kat kawan sy, kawan parents, kawan dia, kawan dikda..

sy bahagikan schedule door gift pada 4 bulan..wat same2 ngan adik.. tp.. upahnye.. nnti sy update.. huhu

January 09 - wat deco bakul mengkuang utk kawan ayah (250 psc) - done
February 09 - wat deco utk bakul pink utk kawan2 sy ngan dia (200 psc) - in progress
March 09 - wat deco utk gift belah lelaki (50pcs) - cukup ke ehh??
April 09 - nk letak tq tag kat sume2 ni (750 pcs) ngan nk smpul tuala utk kendarat (100 pcs)
May 09 - deco utk hantaran saje.. :)

~~ nape tq tag ade 750pcs?? sbb sy ade kotak tisu (100 pcs) ngan coin purse(100 pcs).. yg nih x yag deco... sbb dh molek dah.. :)

Baru entry ke 4/2009

salam..

sungguh x productif cik ira ni...

ok la.. aku add ni as my 4th entry for year 2009..

semoga 2009 ni akan membawakan lagi seri dlm hidup saya..
amin....

Kad Kawen

salam...

last week, akhirnye dia menurut cadangan sy nk g kl wat kad kawen.. tetiba dia ajak g kl jalan2... syukur alhamdullilah x sesat.. kami betul2 ikut map kat majalah pesona pengantin.. :)

smpai sane.. makk aii.. banyak gile kad.. dia gelakkan sy sbb rambang mata.. dikda pun smpai malas nk layan.. sume kad sy nk.. buktinye...

Photobucket

tp last2 x amik yg nih pun. amik yg simple lagi..dia siap perli aku, ingatkannk amik kad yg canggih manggih sbb smpi nk kat kl... :(
lepas dia bayar deposit rm100.. kami pun menuju ke Sogo... smpat gak beli hantaran lagi.. beli set wallet ngan belt Bonia.. (kat jb xde.. :P)

tp balik2 tu aku agak bangga sbb ramai yg ckp lawa yet murah... murah tu la yg aku nk dgr..(1000pcs - 80sen) lawa tu x sgt sbb nampak simple nyee.. dah la aku wat satu side jek.. lagi la nampak kosong je..

tp aku gumbire sbb dia turutkan gak hajat aku nk wat kad kawen kat sini...

Photobucket