Wednesday, June 17, 2009

Alhamdullillah.. - part 1

Salamm...

Sorry.. it's been a long time not to update.. Been busy bout my big day…

Unplanned situation, tragedies, decision all is to realize my dreaming to come true and IT’s HAPPEN!!... Thanks to all especially my Family.. I luv u sooooooooo damm much…

Syukur ke hadrat Illahi, dengan limpah kurnia nye majlis saye berjalan dgn lancar.. syukur Ya Allah……

Dengan sekali lafaz, sy telah bergelar isteri kepada Mohamad Maaruf.. time not to sure sbb sy kat dlm bilik.. Lisa plak bising to kurangkan my nervous.. Oh.. Thanks to friend yg datang.. luv u guys.. kawan since darjah 2 okehh….

Ok.. stop pasal suke2 ni jap… I’ll explain later…

Okey… bawak bertenang… sy nk cerita pasal a few hectic things yg sy x dpt lupekan until now!!.. in-fact for all my life.. hehe

....the hectic time was beginning here…..

26/05 (selasa)
- saya dah start cuti atas arahan ayah ngan dia.. ini disebabkan banyak keje yg nk kene buat.. kene kemaskan bilik since rabu abg sam dh nk kemas bilik panten.. x kemas ape2 lansung okkk….

- ptg tu sy g SPA kak nor for scrub, facial , sauna and it took about 5 hours.. hehe

- balik SPA g amik baju dry cleaning.. sgt sedih sbb baju tu mengecut… tp sy gosok molek2.. so end up dia back to normal.. alhamdullilah.. mood jadi ok balik.. ade tetas sket hasil drpada aunty kedai dobi yg x bertanggung jawab.. huhuhu

- balik tu g jmpe akak bunge telur.. sy x akan reveal name dia sbb sy nk ckp yg x elok sket pasal dia pas ni… :P

Perihal bunge telur – part 1
Sy dah order bunge telur tu dr bulan 3 lagik.. sy ckp nk amik awal bulan 5.. pastu atas persetujuan saye, changed to mid may.. pastu dia x siapkan gak.. atas persetujuuan saya lagi sy nk amik ari selasa (26/05) since telur pindang pun angkat ari rabu..

Utk pengetahun kawan2.. sy order 1300pcs.. termasuk bunge tangan mase nikah.. sy dh bayar rm900.. nk tau x bape akak tu dpt siapkan.. 200pcs saje plus bunge tangan yg cantik.. (ye mmg sume org puji cantek.. )..bayangkan makcik2 jiran dtg nk bungkus malam rabu tu.. xde mende.. 200 tu kacang je.. hehe..
Then dia bleh ckp, dia dh cuti 2 ari nk siapkan bunge telur ni… so whattt!!! Kalu nk kate, sy order last minit, sy order awal.. bayar pun ontime. Bile dia ckp separuh tu.. sy bayangkan bleh dpt dlm 600pcs utk malam selasa tu then the rest dia janji nk antar umah khamis malam (which is esoknye my nikah day)..

Blik tu my parent bising.. sbb just 200pcs jek, nnti makcik2 tu penat la nk wat the rest on khamis malam kan… so we decided beli lain kat Taman perling … nasib baik dpt yg lawa..kopak rm600 utk beli another 500pcs.. bunge telur gantung…

So malam tu sy bleh tdo nyenyakk…

So settle pasal bunge telur past 1….

- pas amik bunge telur sy ke perling sbb dia x kenan ngan bekas gelang ngan cheque sy itu.. shampai hati.. .. tp bile dia nk belikan yg lawa2.. siap ade sangkar2… hati sy berbunge riang…. Heheh..
Mase dlm kete dia tetibe ckp dia ade wat salah besar sbb x appreciate hasil penat lelah sy.. sy dh x kisah sgt time tu, sbb ngk yg dia beli tu 10x ganda lagi lawa dry g sy buat.. sy nye lawa gak.. tp too simple.. hehehe.. sy biarkan dia ngan rase serba salah dia tu.. tp sy x majuk pun.. :P

* all the hantaran sy dh siapkan weekend (23-24hb).. syukur… 

Ok ni saje aktiviti saye ari selasa..

27/05 (rabu)

- berbalik pasal bunge telur tu...

Perihal bunge telur – part 2
Seperti yg saye kate semalam.... sy g perling nk beli bunge telur tu.. tp sebelum tu sy ade sms akak tu.. sy ckp la.. kalu bleh ari n ink lagi separuh dr 1100pcs tu.. meaning 550.. sbb dlm 2 ari dia nk siapkan 1100pcs agak mustahil bagi saya mungkin anda juga.. hehe..

Then dia replied.. esok (khamis) akak antar sume.. sy tnye lagi, betul ke bleh siap.. dia confident ckp boleh.. ikutkn sy nk je tggu.. tp mak yg berkeras nk beli lain.. nasib baik ikut ckp mak… (nk tau nape??? Tguuuuu. Heheh)

So sy ke perling ngan dia.. nasib baik dia x balik lagi.. infact dia balik malam sbb ade keje sket..

- abg sam dtg pasang pelamin.. sy sgt suke hati.. pelamin idaman ade di depan mata. So sy terus x pandang bout the bilik tdo panten.. hehe.. abg sam tertinggal barang so bilik panten dia nk wat ari khamis..

- makcik nor ngan cik yati.. dtg umah then ngk umah aku selerak lagi dgn barang, kotak2.. so dia pun mengetuai operasi mengankat sume barang2… ting!! Dlm mase 4 jam.. umah aku lapang.. sejuk mata memandang.. aku dh mula rase berdebar2.. :P

- Sy pki inai malam tu…so tdo ku x nyenyak ye… mak blander kan smpai blander rosak.. (sy dh ganti baru ye.. :P) luv u makk

Adik plak tolong pki kan.. dikda was very helpful start drpada aku wat door gift lagi…. Adik yg sgt baek dan rajin.. heheh..

No comments: