Wednesday, June 17, 2009

Alhamdullillah - part 3

Salam.. entry ni kesinambungan dr yang bawahh.

30/05 (sabtu)

- Ari ni sume org lebey cool… terumata dia ngan aku… :P

- tp tibe2 hujan lebat dtg menyerang. Ujan smpai khemah bergoyang.. skirting bawah lencun.. org yg paling risau adalah ibubapaku. Ayah berhempas pulas ngan kawan2 dia buang2 kan air.. mak plak dia membisu smbil mulut berkumat kamit meminta sesuatu drpadaNya…yg lain juge berdebar... aku dpt rasakan…

Alhamdullilah., kul 10 ujan reda.. bertukar menjadi panas terik..smpai berjaya mengeringkan kain2 skrting yg basah lencun itu... syukur Ya Allah… 

- Kul 11, org dh mula dtg, aku dh mula bermakeup.. begitu juga dikda sbg pengapit ku.. hehe

- kul 2.30 aku keluar menyambut suami :P di pelamin.. ramai nye org yg amik gmbar aku.. persis artis aku ari tu… heheh

- kecelaruan mase nk ng paperbag.. tp endup bleh dikatakan sume yg hadir dpt paperbag.. 

- ramai kawan2 yg dtg,.. aku x sangka im dtg dr pahang... thanks im..
yg paling x sangka.. my bestfren, at, xde mase majlis aku ni.. dia dh fly ke Nott. sedey.. kalu x, harus, dia pun same bz cam adik2 aku.. hehe..

- selesai majlis dlm kul 5.30.. sibuk berkemas.. aku dh x larat betull.. tp memandangkn esok majlis belah dia.. aku pun gagahkan diri packing kan barang2 nk tdo kmpung smpai rabu…

- so hari ni hari yg terindah buat aku.. 

31/5

- pagi2 kak nor dh dtg nk makeupkan aku.. so aku siap jek, terus g rengit..

- smpai dlm kul 1 lebey. So solat dulu kat umah ibik.. pastu g umah dia.. makan beradap.. umah dia dh lawa.. ade tgga batu.. sumenye utk aku.. perahsantannn :P

- pastu saat palinh sedey mase family aku balik.. sedeynyeee… ddiorg pun cam xnk lepaskan aku. Huhuhu

- pastu aku g tolong dia jmpe kawan2 dia.. agak2 aku boring aku g dapur tolong bungkus berkat.. kat kampung pelik sket.. sape2 yg dtg sume dpt berkatt.. syok betullll.. hehe

- malam tu… kemas2 lagi.. disebabkan aku ni x pandai masak.. so aku pajak la keje2 basuh pinggan, x kan nk dok diam je kan... hehe.. abes inai aku cepat hilang.. hahah

- so malam tu tdo nyenyakk.. sgt penatt…

1/6

- pagi ni ade kenduri lagi.. utk org2 yg kendarat kemas2 khemah ngan periuk belanga…family dia masak soto.. sedap gilee!!!!!!!!!!... pastu buat bubur som som.. ingat kn sum sum tulang rupenye maniss.. sedap.. 1st time makan..

- ptg tu g BP mall.. upah pujuk aku sbb aku nanges .. sedih..teringat makk..  dia ajak makan kat pizza.. hehe...


2/6

- pagi ni, dia ajak aku masuk kebun kenal2 ngan pokok2.. bestttt... pastu ade durian baru gugur.. makan durian jap.. sedapnyeee.. freshhh....

- kemas pelamin yg ade tu.. sbb hakak ipar aku ni cikgu, dia amik kain perhiasan pentas sekolah.. haruslah pulang kan..

- balik jb.. teruskan idup sebagai suami isteri.. 

Oklah.. ni la gmbar ngan asben.. utk tontonan sume. sy taip panjang2 ni,, sbb senang nk ingat every single moment dlm wedding sy ni.. so that, lepas2 ni, sy akan insaf bile bace balikk.. payahnye nk kawen.. hehehh










doakan kebahagian kami... :)

No comments: