Thursday, August 4, 2016

Assalamualaikum.. terdetik nk menaip dan mengupdate sikit demi sedikit tentang diri ini..there are not much major updates since 15 June 2015.. hehehe..hidup saya simple dan sederhana.. saya happy dgn apa yang saya miliki.. alhamdullilah:) banyak cerita yg nk update.. tp most of the things mainly about anak2 la.. now, I am mother of 3.
3 tahun. newborn . 6 tahun
Alhamdullilah family dh bertambah kepada 5 org.. syukur atas rezeki yg diberikan :)

Akan saya jaga amanah ini sebaik nya.. semoga anak2 saya menjadi org2 yg beramal soleh dan membahagiakan org sekeliling nya.. insyaAllah

Stop here for a while, will try to upload photos later.
tata

Tuesday, May 19, 2015

PEMBUKA KATA

Salam.. After a year ++ x update blog.. but i'm still blogwalking to my blogger fren pages.. Sedih sbb semua file sy hilang dlm PC and i have no back up at all.. so bad.. my bad.. hukhukhuk... especially pasal dedek hana.. dh la jarang update kisah hana.. now gambar cuti2 semua dh hilang except dekat fb dan phone sket2, itu pun sbb aku rase sayang nk delete semua gambar so ade still ade sket2.. but stills.. not enough.. stresssnyeee.. gambar cake2 birthday anak, seb baik ade lagi simpan dalam blog ni.. so aku leh la save... syukur.. huwaaaa.. so kene slalu update dan upload gambar la pasni.. simpanan hati tua.. sob sob sob ok la tata... currently i'm 25weeks pregnancy mom... another 15weeks to go.. doakan saye yep.. hikhikik tengkiu....

Thursday, April 24, 2014

For Sale : Sofia the First Figurine

salam..

hi semua.. saye nak let go figurine ni.. beli direct dr disneystore.com
reason nk let go sebab dh belikan misha plush toy sofea which is besar lagik dr figurine ni..

figurine ni suitable letak atas cake sebenarnye.. so sape2 yang bakers yg nk anak nk wat besday theme sofea the 1st boleh lah beli dr saye.. heeee

retails : 81 termasuk pos
let go price : rm70 termasuk pos (price are negotiable)

meh la beli.. tolong saye kemaskan umah.. hikhikhik

figurine.. doc mc stuffin x jual ye.. :)
pm/whatsapp if berminat : 019 7343286 (shahira)

tq and tata

Wednesday, April 9, 2014

Password

salam..

now i'm handling dgn banyak sgt password yg perlu diingat, setiap hari banyak fasa2 kehidupan aku, yg dimulakan dgn password.. haha.... seb baik nk kiss budak2 x guna password...haha... stress dgn password2 ni sume... ke aku ni mmg slalu pkir mende yg kecik, lame2 melarat.. haishhhh

ade passwords yg every 3 bulan kene change... dh la date tidak same.. so that leh kate tetiap bulan ade je password yg kene ubah...hrms la, desktop la,etc hukhukhuk... smpi dah confius kadang2.. nk wat sume same.. ade yg nk alphebet aje, ade yg wajib mix with numbers...hailaaa

ade yang aku dh lupe.. dah save dalam iphone, skali misha delete plak notes tu.. huwaaaaa.. dgn pin KWSP, LHDN, x masuk sosial networks lagik.. hadoi... seb baik la mama skrg dh x berapa garang mcm harimau.. so chill.... mihmihmih

skrg musim audit.. jom la kite wat pre audit sebelum SIRIM datang.. jommmm... semoga hidup kite lebih bermakna dan apa yang kite kerjakan ni menambah manfaat pada yang lain...

gambar lama.
cubaan nak sabotaj kek adik.. hihi
k la... tata

Friday, April 4, 2014

Anak-anak dan Birhday Cake

salam 2014..

sorry sbb xde any update untuk permulaan 2014. masih belum terlambat, SELAMAT TAHUN BARU semua..

end of last year, xde cite pasal achievement.. baby hana adalah achivement terbaik untuk aku tahun lepas.. hehehe.. awal tahun pulak xde target yang sy set, so anggaplah target sy adalah untuk capat impian2 yang blum terlaksana dari tahun2 sebelumnye :)

tajuk asal post ni nak abadikan kenangan anak2 bersama birthday cake masing2.. baby hana syukur alhamdullilah dh setahun.. masun bulan 3 ni dah setahun 3 bulan.. syukur.. syukur..


jarang blog pasal cite baby hana, bukan sbb mama x sayang adik tauu dik, sbb xde mase.. betul ckp org anak 2 ni same je sayang kite... mahal makin bertambah2 dan sama rata.. xde yang sket, xde yang banyak.. semuanye sayang.... ngehngehngeh.. tapi mama slalu je upload gambar adik kat instagram kannn... heeeeee

anak no 2 ni adalah mase untuk kite buat penambahbaikan untuk mane yang terkurang mase 1st baby.. learning prosess untuk parenting x penah ade limit kann.. :) Alhamdullilah adik hana masih BF, tapi dh x pakai CD... ngehnghngeh.. mama kecundang, semua CD dh dijual.. ade 3 je kot dalam simpanan.. kahkahkah

time adik hana ni jugak mama rajin cube macam2 resepi solid food, google sane sini.. alhamdullilah ade peluang dan pengalaman untuk itu.. x sangka best.. cube 4 day rule.. besh besh..  skrg mama tgh blajar nk wat bento comel2 utk kakak.. ari2 wat bekal untuk kakak tapi x de deco.. nnti ye kakak.. tgu mama abes wat kajian pasal bento nye deko dulu.. hehe.. kakak dh school..ade mase aku cite pasal kakak dan alam persekolahan pulak yep..

so jom layan gambar kiddos with her cakes.
Hana is 1!!
abaikan titik kat tgh2 cake tu.. kakak sabotaj, jeles sbb cake adik lawo.. sabar kak.. hihi
adik muka boring ajek.. mihmihmih
ok , now turn kakak plak, compilation gambar cake dari umo setahun...

cake besar dari org.. hihi
 
umo 2 tahun..
time ni baru pas pantang... adiahnye adalah baby hana.. :D
dah pandai rase menghargai :)
latest mase bulan 3 baru2 ni.. cake terbaek abad ini dari kak ita masam manis.. :)

 
alhamdullilah, semoga kami diberi kesihatan yang baik untuk terus meraikan birthday anak2.. lately kesihatan sgt x memuaskan.. tp now dh ok..

pasal kerja, sgt memenatkan.. harap tabah, sabar dan terus berdedikasi dan bermotivasi... dgn ucapan dalam hati 'papa cepat la kaye' hakhakhak..

ok lah semua...
tata..

Thursday, December 12, 2013

CLOTH DIAPERS FOR SALE

salam,

hi sy nk let go these 3 cd's .. harga can nego
1. NWT itti biitti (size L) - RM70 termasuk poslaju - SOLD
2. PRELOVED thirties (Size 1) - rm40 termasuk poslaju (pki less tham 10 times)
3. PREWASH 1 time and NEVER USE show drop (OS) - rm50 termasuk poslaju - SOLD

semuanye AIO..

leh pm atau whatsapp ye.. 019 - 7343286


ini la CD nye.. hihi
tata..


Friday, August 2, 2013

OKBG rompers for sale : OSH kOSH

salam..

ni la nasib bile shopping x hengat.. pastu bile sampai x muat kat hana..

jom la ngk ni, nk let go... prefect size utk baby 3 - 4 bulan.. saiz kat baaju 6m

lai laiii... rm35 each... rm65 plus postage utk both..




berminat sms/whatsapp la saye
019 7343286

tata.. :)